Arvo­maailmamme

Pitkäikäiset tuotteet

Tuotteidemme laatu ja pitkäikäisyys ovat toimintamme keskeisiä arvoja. Pyrimme vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia valmistamalla pitkäikäisiä tuotteita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle.

Lue lisää

Valitsemamme materiaalit ovat ominaisuuksiltaan korkeatasoisia ja niiden valmistuksessa käytetään säästeliäästi luonnonvaroja. Laadukkaasti valmistetuilla tuotteilla on suuri merkitys osana kestävämpää tulevaisuutta.

Pyrkimys parempaan

Olemme alallamme edelläkävijä biopohjaisten materiaaliteknologioiden hyödyntämisessä. Työmme on vaatinut paljon aikaa ja investointeja löytääksemme biopohjaisen materiaalin, joka soveltuu nykyisiin valmistusmetodeihimme ja vastaa tuotteidemme laatuvaatimuksia.

Lue lisää

Tiedämme olevamme vasta alkutaipaleella kohti hiilineutraalimpaa toimintaa. Pyrimme jatkuvasti pienin askelin kehittämään toimintaamme kohti kestävämpää tulevaisuutta ja kommunikoimaan avoimesti kehitysaskelistamme.

Jaetut kokemukset

Haluamme luoda kanssasi ikimuistoisia hetkiä jakamalla ideoita ja inspiraatiota niin arkeen kuin juhlaan. Meille tärkeää on ihmisten auttaminen ja ilahduttaminen, ja olemmekin omistaneet elämäntyömme usean sukupolven ajan ihmisten jouluilon eteen.

Toivotamme hyvää EKO joulua!

Eko­materiaalimme

Lyhyt video Ekomallistomme biopallojen tuotannosta Suomessa. Biopallot puhallusmuovataan tehtaillamme ja koristelu toteutetaan käsityönä. Biopallomme ovat tehty kestämään sukupolvelta toiselle ja ne ovat klassista Weiste muotoilua.

Biopohjaisen muovin korkeatasoiset ominaisuudet tekevät materiaalista kestävän ja pitkäikäisen. Materiaalin tuotannossa käytetään säästeliäästi uusiutuvia luonnonvaroja. Perinteisen öljypohjaisen muovin valmistuksessa syntyy ympäristölle haitallisia saasteita ja öljy on uusiutumattomana luonnonvarana rajallista.

Lue lisää

Biopohjaiset muovit ovat muovimateriaaleja, jotka on tuotettu uusiutuvan biomassan lähteistä kuten kasvirasvat ja -öljyt, maissitärkkelys, olki, puulastut, sahanpurut, kierrätetty ruokajäte jne. Weiste tuotteissa käytetty biopohjainen muovi on vastuullisesti tuotettua puuta.

Kehitystyön haasteena oli palvella eri tuotevaatimuksia, joiden vaatimukset vaihtelevat lasimaisesta läpinäkyvyydestä koristeellisempiin tuotteisiin. Biomateriaalin tuli vastata olemassa oleviin tuotantomenetelmiin, valmistukseen sekä testivaatimuksiin pitkäikäisistä laadukkaista tuotteista.

Haasteena maailmanlaajuisesti on ollut suuri kiinnostus biomateriaaleja kohtaan, mutta osa biomateriaaleista ei ole saatavilla yhtäkkisen kasvaneen kysynnän vuoksi. Halusimme lähteä kehittämään toimintaamme ekologisempaan suuntaan ja ottaa ensi harppauksen alalla kohti ekologisempien materiaalien käyttöä joulukoristeissa.

Olemme luoneet Natural Materials merkin Eko-mallistollemme kommunikoimaan kestävämpää valintaa kuluttajille. Pyrimme vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia valmistamalla pitkäikäisiä tuotteita laadukkaista materiaaleista. Kaikki tuotteemme Natural Materials -merkin alla on valmistettu hyödyntäen säästeliäästi uusiutuvia luonnonvaroja.

Lue lisää

Materiaalit on tarkoin valittu vastaamaan ekologisia, laadullisia ja valmistuksellisia kriteereitämme. Olemme ylpeitä tuotekehityksestämme, että olemme löytäneet ekologisen vaihtoehdon myös pintakoristelulle. Strategia Eko-mallistomme takana oli suunnitella kokonaisvaltaisesti ekologisia tuotteita. Merkki edustaa meille ekologisen matkamme alkua ja askelia, joiden avulla aiomme kehittää toimintaamme kestävien tavoitteidemme saavuttamiseksi.

FAQ

Mitä tarkoittaa biopohjainen materiaali?

Biopohjaiset muovit ovat muovimateriaaleja, jotka on tuotettu uusiutuvan biomassan lähteistä kuten kasvirasvat ja -öljyt, maissitärkkelys, olki, puulastut, sahanpurut, kierrätetty ruokajäte jne. Weiste biopohjaisten tuotteiden materiaalien lähde on vastuullisesti tuotettu puu.

Voiko biopohjaisen materiaalin kierrättää?

Vain 1% vuosittain tuotetusta 335 miljoonasta tonnista muovia on biopohjaisia muoveja, kun 85% muoveista voitaisiin korvata biopohjaisilla muoveilla.

Biomuovien määrät ovat tällä hetkellä hyvin pieniä. Näillä määrillä yleisiä biomuovin kierrätysjärjestelmiä ei ole päästy kehittämään. Toivomme tulevaisuudessa, että biomuovien osuus muoveista jatkaa kasvuaan ja biomuovin kierrätysjärjestelmä tulee kaikkien saataville. Biopohjaiset muovit ovat ominaisuuksiltaan täysin kierrätettäviä ja ne voidaan sulatuksen jälkeen uusiokäyttää muina tuotteina.

Onko biopohjainen materiaali biohajoava?

Biopohjaiset materiaalit tehdään uusiutuvasta biomassasta eli kasveista. Kaikki biopohjaiset materiaalit eivät ole biohajoavia. Biopohjainen viittaa ainoastaan materiaalin raaka-aineisiin, ei siihen mitä materiaalille tapahtuu sen kiertokulun loppuvaiheessa. Weiste Eko-tuotteita ei ole tarkoitettu kompostoitavaksi. Tuotteet ovat laadultaan pitkäikäisiä ja tarkoitettu kestämään käyttöä.

Missä Weiste eko tuotteet on valmistettu?

Eko-mallisto on klassista suomalaista Weiste designia ja mallisto on tuotettu tehtaillamme Suomessa.

Mistä materiaalista Weiste eko-malliston tuotteet on valmistettu?

Eko-puukuitu Filigraanit

 • Materiaali: uusiutuvaa puukuitubiokomposiittia
 • Pintadekoraatio: bioglitteriä
 • Ripustusnauha: hamppunarua

 Latvatähti Eko-hopea

 • Materiaali: Uusiutuvaa selluloosapohjaista materiaalia
 • Pintadekoraatio: Hopeoitu biopohjaisella materiaalilla
 • Ripustusnauha: hamppua

 Biomuovi pallot

 • Weiste biopohjainen muovi on vastuullisesti tuotettua puuta.
 • Dekoraatio bioglitteriä
 • Ripustusnauha hamppunarua

 Eko-puukuitukuusi, havut ja punokset

 • Havut ja punokset: Puuselluloosakuitu ja biopohjainen hopeointi
 • Kuusi: Puujalka, metallirunko ja puuselluloosa kuitu
Miten hopeoitu koristelu voi olla ekologista?

Olemme ylpeitä tuotekehityksestämme, että olemme löytäneet ekologisen vaihtoehdon myös pintakoristelulle. Ekotuoteperheen strategia on ollut suunnitella holistinen ekologinen tuote. Esimerkiksi biopohjainen joulupalllo on dekoroitu ekoglitterillä ja hopeoidut Eco punoksemme ovat valmistettu käyttäen ekologista metalloitua biohajoavaa filmiä.