Latvatähdestä kaikki alkoi

Tarina alkaa joulusta 1924 ja siinä on kaikki sadun ainekset – joulun henki ja ilo, yritteliäs isä ja sukupolvien ketju.

Kalle Weiste piti paperikauppaa Helsingissä 1920-luvulla. Kerran hän hankki ulkomailta myyntiin joulukuusen latvatähtiä. Koristeita oli silloin niukalti saatavilla, mutta ihmisillä oli halu koristaa joulu kotiin. Jouluaaton aattona kaikki paitsi yksi tähti oli myyty. Kalle sai idean ja aloitti koristeiden valmistuksen Suomessa.

Siitä lähtien olemme tuottaneet iloa kodin kaunistamisesta nauttiville ihmisille. Kallen perinnettä jatkaa hänen perheensä ja tänään tarjoamme sisustustuotteita kodikkaisiin tunnelmiin ympäri vuoden. Joulusta kaikki alkoi, mutta satumaisen lämmin tunnelma voi olla totta kodissa ja perheen juhlissa aina kun haluat.

Joulupaja nousee Pukinmäelle

Weisteen historia alkoi Suomesta vuonna 1924. Kalle Weiste (1881-1963) perusti yrityksen, intohimonaan joulukuusenkoristeet ja niiden kotimainen valmistus. Materiaalina tällöin oli hopealanka. Weiste toimi Kluuvikadun pienessä työhuoneessa. Hetkeä myöhemmin, vuonna 1926 matka jatkui Pukinmäelle, jonne valmistui ensimmäinen tehdasrakennus vuonna 1931. Vuosikymmenen puolivälissä tehtaalle perustetussa kutomossa valmistettiin nauhakutomakoneella jopa 40erilaista nauha- ja nyörimallia.

Kalle ja Aarre Weiste 1920-luvun alku

Vientikauppa ja uudet materiaalit

Sotavuosina 1939-1944 kutomossa tehtiin kunniamerkki- ja kaluunanauhoja puolustusvoimille. Sota-ajan vaikeudet vaikuttivat myös meihin, ja joulukuusenkoristeiden valmistus jouduttiin lopettamaan kokonaan säännöstelyn vuoksi. Säännöstely jatkui vielä sodan jälkeenkin. Vientikauppaa saatiin kuitenkin harjoittaa, ja ensimmäiset koristeet toimitettiin Ruotsiin vientiä varten Hankoon perustetun tytäryhtiö Koristevienti Oy:n kautta.

1960-luvulla materiaaliksi saatiin muovi, joka teki koristeista kestävämpiä ja värivalikoima oli entistä laajempi. Kalle Weisteen pojan, Aarre Weisteen johdolla yritys lähti voimakkaasti kasvamaan ja kansainvälistymään. K. A. Weiste Oy:lle myönnettiin vuonna 1992 Tasavallan Presidentin Vientipalkinto. Vienti  muodosti tuolloin noin 80% yrityksen tuotannosta. Vuosituhannen vaihde oli meille kukoistuksen aikaa. Tuotteitamme löytyi lähes kaikista Euroopan suurimmista jälleenmyyntiketjuista ja vientimaiden lukumäärä kohosi miltei neljäänkymmeneen. 1960-luvulla alkanut lelujen maahantuonti väheni vuosituhannen alkuun tultaessa. 2000-luvulla olemme keskittyneet joulukoristeiden ohella kodin piensisustustuotteisiin.

K. A. Weiste Oy:lle myönnettiin vuonna 1992 Tasavallan Presidentin Vientipalkinto.

Mitä olemme nykyään

Tänä päivänä meillä on arvostettu ja myös nykypäivänä harvinainen oma tuotesuunnittelu, johon panostamme. Oma tuotesuunnittelu on kantanut tarinaamme alusta lähtien. Valmistamme ensiluokkaisia Weiste Christmas Legend -joulukoristeita omissa tehtaissamme Suomessa. Mallisto sisältää punoksia, havuköynnöksiä, särkymättömiä joulupalloja, kelloja, filigraaneja, lamettaa, joulukuusen latvatähtiä, kransseja ja pieniä kuusia. Sekä tuotteiden että raaka-aineiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Kotikäyttöön tarkoitettujen joulukoristeiden lisäksi tarjoamme laajan valikoiman suurempia julkisiin tiloihin sopivia koristeita ja asiakkaalle räätälöityjä tuotteita.

Pitkä kokemuksemme on jo monen sukupolven ajan jalostunut upeaksi tarinaksi. Suomalainen luonto on meille loppumaton inspraation lähde, joka näkyy tuotteissamme. Haluamme välittää lämmintä tunnelmaa asiakkaillemme, meillä väki myös viihtyy töissä pitkään. Meille on suuri ilo työskennellä joulun parissa ympäri vuoden – toivottavasti vielä seuraavatkin sata vuotta.