K. A. Weiste tuo joulun jokaiselle

Tarina alkaa joulusta 1924 ja siinä on kaikki sadun ainekset – joulun henki ja ilo, yritteliäs isä ja sukupolvien ketju.

Kalle Weiste piti paperikauppaa Helsingissä 1920-luvulla. Kerran hän hankki ulkomailta myyntiin joulukuusen latvatähtiä. Koristeita oli silloin niukalti saatavilla, mutta ihmisillä oli halu koristaa joulu kotiin. Jouluaaton aattona kaikki paitsi yksi tähti oli myyty. Kalle sai idean ja aloitti koristeiden valmistuksen Suomessa.

Siitä lähtien olemme tuottaneet iloa kodin kaunistamisesta nauttiville ihmisille. Kallen perinnettä jatkaa hänen perheensä ja tänään tarjoamme sisustustuotteita kodikkaisiin tunnelmiin ympäri vuoden. Joulusta kaikki alkoi, mutta satumaisen lämmin tunnelma voi olla totta kodissa ja perheen juhlissa aina kun haluat.

Tarinamme alkoi pienestä työhuoneesta

Weisteen historia alkoi Suomesta vuonna 1924. Kalle Weiste (1881-1963) perusti yrityksen, intohimonaan joulukuusenkoristeet ja niiden kotimainen valmistus. Materiaalina tällöin oli hopealanka. Weiste toimi Kluuvikadun pienessä työhuoneessa. Hetkeä myöhemmin, vuonna 1926 matka jatkui Pukinmäelle, jonne valmistui ensimmäinen tehdasrakennus vuonna 1931. Vuosikymmenen puolivälissä tehtaalle perustetussa kutomossa valmistettiin nauhakutomakoneella jopa 40erilaista nauha- ja nyörimallia.

Kalle ja Aarre Weiste 1920-luvun alku

Sota-ajan vaikeuksista uudelle vuosituhannelle

Sotavuosina 1939-1944 kutomossa tehtiin kunniamerkki- ja kaluunanauhoja puolustusvoimille. Sota-ajan vaikeudet vaikuttivat myös meihin, ja joulukuusenkoristeiden valmistus jouduttiin lopettamaan kokonaan säännöstelyn vuoksi. Säännöstely jatkui vielä sodan jälkeenkin. Vientikauppaa saatiin kuitenkin harjoittaa, ja ensimmäiset koristeet toimitettiin Ruotsiin vientiä varten Hankoon perustetun tytäryhtiö Koristevienti Oy:n kautta.

1960-luvulla materiaaliksi saatiin muovi, joka teki koristeista kestävämpiä ja värivalikoima oli entistä laajempi. Sitten olikin aika tähdätä kansainvälisille markkinoille Aarre Weisteen johdolla. K. A. Weiste Oy:lle myönnettiin vuonna 1992 Tasavallan Presidentin Vientipalkinto. Vienti  muodosti tuolloin noin 80% yrityksen tuotannosta. Vuosituhannen vaihde oli meille kukoistuksen aikaa. Tuotteitamme löytyi lähes kaikista Euroopan suurimmista jälleenmyyntiketjuista ja vientimaiden lukumäärä kohosi miltei neljäänkymmeneen. 2000-luvulla olemme keskittyneet kodin piensisustustuotteisiin.

K. A. Weiste Oy:lle myönnettiin vuonna 1992 Tasavallan Presidentin Vientipalkinto.

Mitä olemme nykyään

Tänä päivänä meillä on arvostettu ja myös nykypäivänä harvinainen oma tuotesuunnittelu, johon panostamme. Tuo oma tuotesuunnittelu on kantanut tarinaamme alusta lähtien. Valmistamme ensiluokkaisia Weiste Christmas Legend -joulukoristeita omissa tehtaissamme Suomessa. Mallisto sisältää punoksia, havua, palloja, kelloja, filigraaneja, lamettaa, joulukuusen latvatähtiä, kransseja ja pieniä kuusia. Tuotteiden että raaka-aineiden turvallisuus on meille tärkeää. Kotikäyttöön tarkoitettujen joulukoristeiden lisäksi tarjoamme laajan valikoiman suurempia julkisiin tiloihin sopivia koristeita.

Pitkä kokemuksemme on jo monen sukupolven ajan jalostunut upeaksi tarinaksi. Suomalaisuus, skandinaavisuus ja arktisuus ovat meille olemassaolomme kulmakiviä. Meillä ihmiset viihtyvät ja haluamme välittää lämmintä tunnelmaa asiakkaillemme. Meillä on iloinen aihe ja ihana toimiala, jonka parissa saamme tehdä töitä – toivottavasti vielä seuraavatkin sata vuotta.